4 Tips om meer verse groenten te eten

Groenten zijn gezond voor ons allemaal! Groentes zitten bomvol met belangrijke voedingsstoffen die we allemaal nodig hebben. Maar in de praktijk is het soms best lastig om elke dag voldoende groenten tot je te nemen. In deze blog lees je daarom 4 handige tips die je kunnen helpen bij het koken en eten van verse groenten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor ingevroren groenten, maar je kunt ook een handig maaltijdbox-abonnement in Belgie uitzoeken. Lees je met ons mee?

 

Tip 1: Koop ingevroren groenten.

Ingevroren groenten zijn voedzamer dan de groenten die je vers koopt. Zeker als je je verse groenten in de supermarkt koopt. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat groenten 25 tot 45 procent van hun voedingswaarde verliezen wanneer er een te lange tijd zit tussen het oogsten en het consumeren. Soms zijn er zelfs al weken voorbijgegaan voordat de groente in de winkel ligt. Ingevroren groente is vaak direct na het oogsten ingevroren. Daarom zijn deze groenten voedzamer en hebben ze een hogere voedingswaarde. Het voordeel van ingevroren groenten is dat je deze lang in je vriezer kan laten liggen. Je hebt dus altijd verse groenten in huis. Met ingevroren fruit kun je ook veel doen. Maak bijvoorbeeld een shake met bevroren frambozen. Deze frambozen smaken goed en hebben een hoge voedingswaarde.

 

Tip 2: Neem een maaltijdbox

Een andere tip om dagelijks meer groenten te eten is een maaltijdbox-abonnement. In België zijn er diverse maaltijdboxen waar je uit kunt kiezen. Bekende voorbeelden zijn HelloFresh, Foodbag, 15Gram en Marley Spoon. Deze leveranciers bezorgen wekelijks boxen met alle ingrediënten voor een gezonde avondmaaltijd. Altijd met minimaal 200 gram groenten.

 

Tip 3: Neem groente uit blik of uit pot

Hiervoor geldt hetzelfde als voor groente uit de diepvries. Deze groenten zijn direct van het land ingemaakt en hebben een hoge voedingswaarde. Ze zijn hartstikke gezond. Bovendien staan ze in no-time op tafel. Sla dus gerust een voorraadje in. Let wel op dat er geen zout aan is toegevoegd. Dus even op het etiket kijken!

 

Tip 4: Koop kant-en-klaar bereide groenten of kant-en-klaarmaaltijden

Laat ik hierbij opmerken dat ik hier alleen spreek over het type maaltijden dat ik zelf verkoop. Deze maaltijden ken ik heel goed, ik werk nauw samen met de producenten en ik weet hoe de maaltijden worden klaargemaakt. De groenten in deze maaltijden worden bij wijze van spreken direct van het land in de pan van de maaltijdproducent gegooid. De maaltijden zijn kakelvers en hebben een hoge voedingswaarde. De technieken van afkoelen en pasteuriseren zijn zo verfijnd tegenwoordig dat ook een lange houdbaarheid ontstaat, zonder effect op de voedingswaarde van de groente. Dus waarom niet? Het voordeel van een kant-en-klaarmaaltijd is dat je het alleen maar even op hoeft te warmen. Je hebt heel snel een lekkere en gezonde maaltijd op tafel. Je hoeft echt niet iedere dag een kant-en-klaar maaltijd te eten. Maar als je de hele middag je kinderen heen en weer hebt getaxied, je een drukke werkdag hebt gehad of je gaat ‘s avonds nog weg, dan is het een gezond, lekker en snel alternatief.